episy wegańskie. Zarówno jedne jak i drugie zawierają smaczne i gustownie wyglądające dania. Wbrew pozorom, kuchnia wegańska nie oznacza słabej jakości potraw. Można bez problemu dostarczyć organizmowi niezbędnych składników diety bez konieczności jedzenia mięsa. Warto więc wypróbować taką kuchnię i przekonać się samemu.
Szpinak i suszone pomidory to połączenie
Szpinak i suszone pomidory to połączenie, które uwielbia kuchnia wegańska. Jest ono nie tylko szalenie zdrowe, ale też i smaczne. Samo przygotowanie potraw nie trwa przy tym długo. Przepisy wegańskie często wykorzystują suszone pomidory jako składnik sosów. Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki, czosnku i kilkoma garściami świeżego szpinaku. Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek do makaronu, oczywiście w stu procentach roślinnego. Przepisy wegetariańskie łączą je natomiast z tradycyjnym makaronem.
Ostatnio odkryłam niesamowicie interesujący kanał na
Ostatnio odkryłam niesamowicie interesujący kanał na YouTube. Jego głównym wątkiem jest gotowanie, a dokładnie kuchnia wegańska. Pani dietetyk opowiada o racjonalnym żywieniu i przygotowuje przepisy wegańskie. Co prawda śledzenie kanału nie sprawiło, że stałam się weganką ale coraz rzadziej sięgam po mięso, a swój jadłospis urozmaicam dużą większą ilością warzyw. Przepisy wegetariańskie, bo na weganizm nie jestem jeszcze gotowa, stały się tak naprawdę bazą mojej kuchni. Strasznie się cieszę, że odkryłam ten kanał i zaczęłam zmieniać swoje życie.